Atelier d’Architecture Rivat

Inspectie van gebouwen, thermografische analyses en topografische onderzoeken

Het Atelier d’Architecture Rivat is een Franse architectuurstudio gevestigd in Saint-Etienne en Parijs, gespecialiseerd in het ontwerp en de renovatie van hoogwaardige gebouwen. Sinds eind 2017 gebruikt het bedrijf de Yuneec H520-drone, waarmee ze de ontoegankelijke of gevaarlijke delen van een gebouw kunnen inspecteren. Bovendien kunnen ze thermografische analyses en topografische onderzoeken uitvoeren of promotievideo’s opnemen.

Julien Rivat, architect en directeur van het Atelier d’Architecture Rivat, is een van de vele professionals die overtuigd zijn door deze veelzijdige drone. Een groot deel van het team maakt gebruik van de H520-drone. “Wat we erg waarderen aan de H520-drone is de mogelijkheid om conventionel camera’s in te zetten als wel thermografische camera’s en dat gaat net zo eenvoudig als het wisselen van een lens op een standaard digitale camera!” zegt Julien Rivat. “Naast deze functie biedt de Yuneec drone van dit model met zes rotoren een belangrijke veiligheidsdimensie”.

Dankzij het vlieggemak, de stabiliteit en de uitstekende beeldkwaliteit van de H520 kan de Atelier d’Architecture Rivat moeilijk bereikbare gebieden controleren zonder de veiligheid van de werknemers in gevaar komt. “Op een bouwplaats”, benadrukt Julien Rivat, “door het aantal ankerhaken te controleren dat verondersteld werd door een dakbedekkingsbedrijf te zijn geïnstalleerd, konden we zien dat ze niet allemaal waren gelegd … Deze verificatie had niet zo gemakkelijk en snel kunnen worden uitgevoerd zonder het gebruik van een drone. “

In combinatie met de CGOET thermische camera biedt de drone de mogelijkheid om de isolatie van daken en ontoegankelijke gevels te onderzoeken. Julien Rivat is van mening dat Yuneec een thermische camera biedt met een goede prijs-kwaliteitverhouding en legt uit: “Het stelt ons in staat om de thermische isolatie van onze passieve gebouwen te controleren (…) en om bijvoorbeeld de verbinding tussen schoorsteen en dak te controleren”. “Op passieve gebouwen staan ​​we op het toppunt van energieverlies. Alle koudebruggen worden behandeld en de defecten in de afdichting worden gecontroleerd. ”

Julien Rivat: ”Wij hebben onze werknemers de juiste opleidingen laten volgen zodat zij goed gewapend hun werk kunnen doen. Hierdoor kunnen wij op voorheen risicovolle- en soms zelfs onmogelijke plaatsen- veilig en efficiënt ons inspectiewerk doen!”