Boswachter en natuurfotograaf Alexander Ahrenhold

Gebruik van de H520 door een boswachter

Alexander Ahrenhold is boswachter en natuurfotograaf die met succes YUNEEC-producten gebruikt voor zijn werk en zijn hobby. Van Typhoon H3 tot H920 – Alexander werkt al enkele jaren met Yuneec-producten. Momenteel gebruikt hij de YUNEEC H520 met een E90- of CGOET-camera vanwege de betrouwbaarheid, de verwisselbare camerasystemen en de opvallende kleur. Alexander moet kunnen vliegen, ongeacht de weersomstandigheden, en de YUNEEC H520 stelt hem in staat om precies dat te doen. Dankzij de vooraf geïnstalleerde missieplanningssoftware kan hij vliegroutes plannen vóór de daadwerkelijke vlucht en deze met een druk op de knop herhalen.

Voor Alexander is het essentieel dat het dronesysteem compact is en dat alle componenten uit één hand komen. Met behulp van zijn YUNEEC H520-systeem is er geen behoefte aan communicatie tussen verschillende fabrikanten van individuele componenten in termen van vragen of benodigde assistentie.

Bij het werken in het bos komt Alex gebieden tegen die moeilijk toegankelijk zijn vanwege vallende stenen of takken. Ook kunnen paden vaak niet worden gepasseerd vanwege omgevallen bomen. Met de H520 kan schade snel en veilig vanuit de lucht worden onderzocht. Het op afstand kunnen inspecteren van deze schade maakt het ook mogelijk om snel verdere stappen te plannen, zoals het verwijderen van omgevallen bomen door machines en mensen.

Zelfs in het bos moeten sommige gebieden en open plekken worden getrimd en onderhouden. Dieren, vooral reekalfjes, verstoppen zich in het gras. Met behulp van een drone met warmtebeeldcamera kunnen ze vóór het maaien worden gedetecteerd en gered.

Verplanten van nieuw, jong groen in het voorjaar biedt een aanvullende toepassing voor Alexanders H520. Dieren eten heel vaak deze nieuwe spruiten. Met de H520 kan Alexander naar dieren zoeken, zonder hen stress te bezorgen.