Brandweer Hamburg

Reddingsoperatie’s met de H520

Brandweerkorpsen hebben de complexe toepassingsgebieden van drones onderkend en richten zich nu al steeds meer op het gebruik van UAV’s bij brandbestrijding, mensen zoeken en meer. De brandweer in Hamburg werd zich bewust van de nieuwe technologie en vroeg zich af welke mogelijkheden dit voor hen heeft.

In mei 2018 leverde YUNEEC hen een H520 met CGOET-warmtebeeldcamera om het systeem onder reële omstandigheden te testen. Medewerkers van de brandweer, die zich als vrijwilliger hadden aangemeld als piloot, konden intensief omgaan met het vliegtuig en konden naast diverse oefenvluchten ook deelnemen aan echte operaties

Het doel was om de drone in een zo breed mogelijk scala aan toepassingen in te zetten om een ​​nauwkeurig beeld te krijgen van de sterke en zwakke punten onder verschillende omstandigheden. Daarom werd de drone gebruikt voor brandbestrijding en het zoeken naar mensen en het monitoren van grote evenementen.

Het gebruik van de H520 met de CGOET camera is bijzonder effectief gebleken bij branden, aangezien de warmtebeeldcamera in staat was om snel en efficiënt hotspots te identificeren. De drone is daarmee een prima aanvulling op bestaande opties en vereist geen dure inzet van een politiehelikopter. Bijzonder opmerkelijk, volgens de brandweer van Hamburg, is de eenvoudige bediening van de drone, de warmtebeeldevaluatie en de goede prijs / prestatieverhouding van het complete systeem.