Gecertificeerde drone opleidingen

Moet ik een vliegbewijs halen om met een drone te vliegen?
Als dronepiloot dient u zich te houden aan de opleidingseisen welke zijn voorgeschreven in de Europese wetgeving. U mag alleen met een drone vliegen, zwaarder dan 250 gram, als u een vliegbewijs heeft.
In deze gecertificeerde drone opleidingen wordt de basiskennis aangeleerd over veiligheid, luchtvaartreglementering, beperkingen in het luchtruim, vluchtuitvoeringsprocedures, respect voor privacy, enz. De behaalde certificaten zijn geldig in alle lidstaten van de Europese Unie.

Verplichte dronepiloot opleiding
Voor alle door de overheid verplicht gestelde opleidingen voor de Open en de Specific  categorie hebben wij een samenwerking met het opleidingsinstituut Drone Flight Academy. Al een aantal jaren verzorgen zij op zeer professionele wijze en met groot succes opleidingen voor dronepiloten! Ook is Drone Flight Academy nadrukkelijk betrokken bij de totstandkoming van onze overige opleidingen.

Basic light  |  Basic  |  Basic plus  |  Advanced 01  |

Dronepiloot opleiding basic light

De Dronepiloot opleiding Basic Light is de minimale verplichte opleiding voor het EU Dronebewijs voor de laagste risico categorie. Deze opleiding is met name bedoeld voor particulieren of beginnende commerciële drone gebruikers die beter, slimmer en veiliger willen vliegen met drones uit de laagste risico categorieën. De DronePilot Basic Light opleiding is volledig online. Na aanschaf krijg je per e-mail een unieke vouchercode toegestuurd welke toegang geeft tot het online leerplatform. 

Duur opleiding

Ongeveer 8 uur studie

Diploma

EASA Open-categorie A1/A3

Locatie

Online

Kosten

82,60 ex. BTW

Dronepiloot opleiding basic

De DronePiloot opleiding Basic is de minimale verplichte opleiding voor het EU-Dronebewijs voor de hogere risico categorie. Deze opleiding is met name bedoeld voor ervaren particulieren en commerciële drone gebruikers die beter, slimmer en veiliger willen vliegen met drones uit de hogere risico categorieën. De DronePilot Basic opleiding is volledig online. Na aanschaf krijg je per e-mail een unieke voucher code toegestuurd welke toegang geeft tot het online leerplatform.

Duur opleiding

Ongeveer 12 uur studie

Diploma

EASA Open-categorie A1/A3 en A2

Locatie

Online

Kosten

165,28 ex. BTW

Dronepiloot opleiding basic plus

De Dronepiloot opleiding Basic Plus is de klassikale opleiding voor particulieren en beginnende commerciële drone gebruikers die beter, slimmer en veiliger willen vliegen. Bedrijven en organisaties die drones volgens de regels willen inzetten, maar ook voor fotografen en cameramensen die vanuit een nieuwe dimensie beelden willen schieten. Na het afronden van de klassikale DronePilot Basic Plus opleiding ben je in het bezit van je Europees Dronebewijs voor het vliegen in de subcategorieën A1/A2/A3 en beschik je over de basis vliegvaardigheden.

Duur opleiding

2 dagen

Diploma

EASA Open-categorie A1/A2/A3

Locatie

Valkenburg (EHVB) en/of Twente (EHTW)

Kosten

900,- ex. BTW

Dronepiloot opleiding advanced 01

De Dronepiloot opleiding Advanced is gericht op particulieren en commerciële drone gebruikers die vluchten moeten uitvoeren die vallen in de hogere risicoklassen. Door het volgen van de DronePilot Advanced opleiding behaal je het certificaat waarmee het mogelijk wordt om in de Specific-categorie vluchten te mogen uitvoeren. De opleiding is verplicht om te vliegen onder een Standaard Scenario (STS-01), Pre-Defined Risk Assessment (PDRA) of een Specific Risk Operations Analyses (SORA).

Duur opleiding

6 dagen

Diploma

EASA Specific-categorie STS-01

Locatie

Valkenburg (EHVB) en/of Twente (EHTW)

Kosten

3500,- ex. BTW

drone piloot opleiding

Tags: gecertificeerde drone opleidingen, dronepiloot opleiding, drone opleiding Nederland, opleiding drone vliegen