Yuneec mantis Q vliegend voor selfie

Op 2 juni a.s. (van 9:00 tot 17:00) organiseert Innovatie Veenkoloniën op de WUR Open Teelten locatie in Valthermond een evenement, getiteld:

 “Innovatiedag: autonoom vooruitboeren!”

 Deze dag is een gezamenlijk initiatief van Innovatie Veenkoloniën, project TIP en WUR met de focus om de ontwikkelingen in robotisering en onkruidbeheersing in de Veenkoloniën in beeld te brengen. De dag bestaat uit demonstraties in het veld (geleide rondgangen) en een centrale beurs waar exposanten zich kunnen presenteren.

Het thema voor de exposantenbeurs is ‘Sensoren, apps en modellen’, echter kan dit ook breder ingestoken worden die passen bij robotisering of (high tech) onkruidbestrijding.
De Innovatiedag Veenkoloniën 2022 richt zich op akkerbouwers in de Veenkoloniën

In Valthermond ligt één van de proeflocaties van de business unit Open Teelten van Wageningen University & Research. Er wordt onderzoek gedaan naar akkerbouw, groene ruimte en vollegrondsgroenten. Proefbedrijf ‘t Kompas heeft een veenkoloniaal bouwplan en telt 104 hectare dalgrond. Behalve het veenkoloniaal bouwplan worden er ook ‘nieuwe’ gewassen geteeld zoals cichorei en uien.

Adres:

Noorderdiep 211
Gebouw ‘t Kompas
7876 CL Valthermond